2007. december 8., szombat

Töltött pizza [pizza]

Töltött pizza

Hozzávalók:

½ csomag kész pizzatészta 2 evőkanál olaj 1 zacskó rucolasaláta 1 gerezd apróra vágott fokhagyma 10 dkg reszelt Pannónia sajt 10 dkg reszelt Karaván sajt 1 dl tejföl

Elkészítés:

1 evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben, és ha már forró, beledobjuk a rucolasalátát. 2-3 perc alatt, erős tűzön, kavargatva kicsit megroppantjuk, majd az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük. Összekeverjük a kétféle sajtot és a tejfölt, majd hozzákeverjük a fokhagymás rucolát. Sózzuk, borsozzuk. A pizzatésztát vékonyra kinyújtuk, és a közepére halmozzuk a tölteléket. Ezután a tésztát, mint egy könyvet, becsukjuk, azaz az egyik felét a másikra fordítjuk. A széleket jól összenyomkodjuk, és a töltött pizzát rátesszük egy kiolajozott sütőlemezre.

Nincsenek megjegyzések: