2007. november 20., kedd

Zabpelyhes-mazsolás muffin

Zabpelyhes-mazsolás muffin
Hozzávalók:
8,5 dkg sótlan, lágy vaj
11 dkg barna cukor
4 tojás fehérje
1 teáskanál vaníliaaroma
12 dkg zabpehely
16 dkg liszt
1-1/2 teáskanál fahéj ízlés szerint
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2,4 dl almaszósz (vagy hígabb almalekvár)
2 evőkanál víz
15 dkg mazsola

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinformákat kivajazzuk. A mazsolát lobogó vízbe tesszük, majd leszűrjük és hagyjuk megszáradni. Habverővel kikeverjük a vajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a többi összetevőt a mazsola, a tojásfehérjék és a vanília kivételével. A tojásfehérjéket a vaníliával kemény habbá verjük. A habot óvatosan belekeverjük a masszába, majd a mazsolát is beleforgatjuk. A tésztát a muffinformába kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. Kisülés után öt percet hagyjuk hűlni a formában.

Nincsenek megjegyzések: