Parmezános-fűszeres muffin
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál zsálya (szárított, morzsolt)
½ csésze apróra vágott petrezselyem
¼ csésze frissen reszelt parmezán sajt
1 ¼ csésze író (kefír)
¼ csésze vaj vagy margarin (olvasztott)
1 (nagy) tojás
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a formákat kiolajozzuk. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a zsályával, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az írót (kefírt), az olvasztott vajat és végül a tojást. A formákat 2/3-ig töltjük a masszával. 15-20 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál zsálya (szárított, morzsolt)
½ csésze apróra vágott petrezselyem
¼ csésze frissen reszelt parmezán sajt
1 ¼ csésze író (kefír)
¼ csésze vaj vagy margarin (olvasztott)
1 (nagy) tojás
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a formákat kiolajozzuk. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a zsályával, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az írót (kefírt), az olvasztott vajat és végül a tojást. A formákat 2/3-ig töltjük a masszával. 15-20 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése