2007. november 20., kedd

Grand Marnier áfonya muffin

Grand Marnier áfonya muffin
Hozzávalók:
1 1/4 csésze narancs juice,
1/4 csésze Grand Marnier likőr,
3/4 csésze repce olaj,
2 csésze darabolt áfonya,
2 1/2 csésze liszt,
1 csésze teljes őrlesű liszt,
1 1/2 csésze cukor,
2 evőkanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1 1/2 evőkanál darabolt narancshéj,
4 tojás fehérje

Elkészítés:
Melegíítsd fel a sütőt 200 fokra. Keverd össze a narancslevet, likőrt és olajat. Egy másik tálban keverd össze a liszteket, cukrot, sütőport, sót és narancshéjat. Egy harmadik tálban verd fel a tojásfehérjeket (nem kell hogy kemény hab legyen, csak habos). Keverd össze a tojásfehérjét a likőrös folyadékkal, majd öntsd az egészet a lisztes dolgokhoz, keverd bele az áfonyat. Nem szabad túl keverni. kb 25 percig kell sütni.

Nincsenek megjegyzések: