2007. november 20., kedd

Epres-joghurt muffin

Epres-joghurt muffin
Hozzávalók:
20 dkg eper
1 citrom leve
13 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl eperjoghurt
½ dl tej
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
porcukor

Elkészítés:
Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret. A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: