2007. november 20., kedd

Gombás muffin

Gombás muffin
Hozzávalók:
1 3/4 csésze liszt,
1 evőkanál cukor,
1/4 teáskanál só,
2 teáskanál sütőport,
1/2 csésze reszelt cheddar sajt,
3/4 csésze tej,
1/3 csésze sütő olaj ,
1 tojás - felverve,
3/4 csésze gomba - apróra vágva,
1/3 csésze hagyma - apróra vágva,
1/4 csésze dió - apróra vágva,
1/8 teáskanál bors,
1/2 teáskanál őrölt kakukkfű,
1/2 teáskanál szárított petrezselyem,
1/2 teáskanál só (ha kell),
1 evőkanál vaj.

Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a gombát és a hagymát. Süsd hirtelen, amíg a hagyma meglágyul. Add hozzá a diót és a fűszereket, keverd el jól és alacsony lángon főzd tovább még egy percig. Vedd el a tűzről és tedd félre. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban keverd el az olajat, tejet és a tojást alaposan. Készíts egy mélyedést a száraz keverékbe és egyszerre öntsd bele a folyadékot. Add hozzá a gombás anyagot és
addig keverd csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl. Adagold szét a muffin tepsibe, melyet előzőleg kivajaztál vagy kibéleltél sütőkosárkákkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20-25 percig. Melegen tálald!

Nincsenek megjegyzések: