2007. november 20., kedd

Mogyoróöntetes-csokis muffin

Mogyoróöntetes-csokis muffin
Hozzávalók:
½ csésze liszt
¼ csésze kristálycukor
¼ csésze barna cukor
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
½ csésze olvasztott vaj vagy margarin
½ csésze tej
1 (nagy) tojás, enyhén felverve
2 csésze csokireszelék
Az öntethez:
1/3 csésze barna cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
¼ csésze tört mogyoró

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. Összekeverjük a lisztet, a kétfajta cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a tojást,majd a csokireszeléket is. A masszát belekanalazzuk a formákba. Az öntethez összekeverjük a cukrot, a lisztet és a vajat egy kis tálban. Hozzáadjuk a mogyorót. A muffinokra bőségesen rakunk belőle, és kicsit megnyomkodjuk a tetejét. 20-25 percig (tűpróba!) sütjük.

Nincsenek megjegyzések: