2007. november 20., kedd

Banános-kávés muffin

Banános-kávés muffin
Hozzávalók:
2 db érett banán
3 evőkanál kávélikőr
12,5 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
3 dkg apritott mogyoró
1 evőkanál instant kávé
1 evőkanál kakaópor
2 tojás
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A banánokat villával összetörjük, és meglocsoljuk a kávélikőrrel. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mogyoróval, az instant kávéval és a kakaóval. A cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal kikeverjük a tojások sárgáját, a tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas-cukros masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Legvégül belekeverjük a likőrös banánt. A tésztát a formákba kanalazzuk (3/4-ig!), majd 15-20 percig sütjük. (tűpróba!)

Nincsenek megjegyzések: