2007. november 20., kedd

Magyaros muffin

Magyaros muffin
Hozzávalók:
1 tojás,
80 ml olaj,
250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej,
150 g csípős kolbász (apróra vágni),
fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva),
fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva),
1 gerezd fokhagyma (préselve),
1 kicsi hagyma (apra vágva),
120 g liszt,
150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál só, fél teáskanál csípős pirospaprika,
50 g reszelt ementáli sajt.

Elkészítés:
A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket (a sima és a kukoricalisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymákat, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Muffin formákba adagoljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Lehet fokozni, sőt díszítésként is jó: minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg.

Nincsenek megjegyzések: