2007. november 20., kedd

"Pina Colada" muffin

"Pina Colada" muffin
Hozzávalók:
12 dkg cukor (barna)
2 teáskanál sütőpor
8 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
18 dkg liszt
1 tojás
0,7 dl narancslé
0,8 dl olaj
1 dl kókusztej
(helyette lehet: 1 dl tejet felforralunk 2 evőkanál kókuszreszelékkel, majd leszűrjük)
0,2 dl rum
20 dkg apróra vágott ananászkonzerv

Tetejére:

12,5 dkg porcukor
1-2 evőkanál ananászlé
1 evőkanál rum
4 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk, vagy papírral kibéleljük. Egy kis tálban összeekeverjük a cukrot a sütőporral, a kókuszreszelékkel, a sóval és a liszttel. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojást a narancslével, az olajjal, a kókusztejjel, a rummal. A két tál tartalmát elvegyítjük, majd belekeverjük az ananászt. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk a muffinokat kicsit kihűlni, mielőtt kivennénk őket. A díszítéshez a porcukrot elkeverjük az ananászlével és a rummal, ezzel megkenegetjük a muffinok tetejét, végül megszórjuk őket kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések: