2007. november 20., kedd

Francia reggeli muffin

Francia reggeli muffin
Hozzávalók:
1/3 csésze vaj vagy margarin
½ csésze cukor
1 tojás
1 ½ cszésze liszt
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
½ csésze tej

Tetejére:
½ csésze cukor
1 teáskanál fahéj ½ csésze olvasztott vaj

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva. A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával, 20-25 percig sütjük. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Rögtön a sütés után a muffinokat belemártjuk az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba.

Nincsenek megjegyzések: