2007. november 20., kedd

Forralt boros muffin

Forralt boros muffin
Hozzávalók:
14 dkg vaj,
12 dkg cukor,
pici só,
3 tojás sárgája,
3 tojás fehérje,
14 dkg liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
6 dkg darált (reszelt) étcsokoládé,
75 ml lehűtött,
fűszerezett forralt bor.

Elkészítés:
A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverni, majd egyenként belekeverni a 3 tojás sárgáját. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verni. (Tudjátok: a tojás fehérjét előbb habosra kell verni és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab !) Közben muffinsütőt ki kell kenni vajjal, liszttel megszórni vagy pedig 2 db muffin papírformát rakni egymásba és azokat a muffinsütő mélyedéseibe tenni. A sütőt 170 fokra (gáz 3-as) előmelegíteni. A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverni. A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverni, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük. A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések: