2007. november 20., kedd

Almás-túrós muffin

Almás-túrós muffin
Hozzávalók:
2 alma
38 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
18 dkg vaj
18 dkg cukor
3 tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg túró
10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma)
0,5 dl almapálinka

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: