2007. november 20., kedd

Meggyes-mákos muffin

Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók:
10 dkg vaj
2,8 dl tejföl
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
20 dkg barna cukor
4 evőkanál őrölt mák
15 dkg meggy (befőtt is lehet)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az őrölt mákkal. Kis adagokban hozzákeverjük a vajas keverékhez, majd beletesszük a kimagozott meggyet is. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: