2007. november 20., kedd

Zabpelyhes-áfonyás muffin

Zabpelyhes-áfonyás muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 evőkanál zabpehely
1 csomag sütőpor
20 dkg (friss) áfonya
2 tojás
12 dkg barnacukor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejföl
½ dl tej

Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A muffinformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ea (gázsütő 3. fokozat) A formákat a tésztával kétharmadig töltjük, majd áfonyaszemeket nyomunk bele. 20-25 percig (tűpróba!) sütjük.

Nincsenek megjegyzések: