2007. november 20., kedd

Diós-csokoládés-kólás muffin

Diós-csokoládés-kólás muffin
Hozzávalók: (14 db)
280 g liszt
3 tk sütőpor
½ tk őrölt fahéj
50 g finomra aprított dióbél
50 g reszelt csokoládé
1 tojás
150 g cukor
125 g vaj
160 ml Coca-Cola
100 ml tej
60 g porcukor
Néhány szem kólás üveget formázó gumicukor a díszítéshez

Elkészítés:
A sütőt 160 fokra felmelegítjük (gázsütő 1-es fokozat). Papírformákat teszünk a muffinsütő mélyedéseibe.. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a dióval és a csokoládéval. A habosra felvert tojást elvegyítjük a cukorral, a vajjal, 150 ml kólával, a tejjel, végül a lisztes keverékkel. Minden formába 1-2 evőkanálnyi masszát töltünk. A muffinokat kb. 35 percig sütjük, majd rövid hűlés után kivesszük a formából (ha csak papírral csináltuk, akkor nem kell kivenni). Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A mázhoz az átszitált porcukrot simára keverjük a maradék (10 ml) kólával. Megkenjük a muffinokat, és mielőtt a máz teljesen megszáradna, díszítésül mindegyikre 1-2 gumicukrot nyomunk.

Nincsenek megjegyzések: