Mentás muffin
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
3 dl tejszínes tej
10 dkg cukor
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
19 dkg porcukor
6 evőkanál mentalikőr
(12 db cukorrózsa)
pisztácia
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat), a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. Megolvasztjuk a zsiradékot, hozzákeverjük a kissé felvert tojást, a tejet és a cukrot. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a masszához keverjük. Darabokra törjük a csokoládét, és a tésztához adjuk. A muffinformákba elosztjuk a tésztát. 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben simára keverjük a porcukrot és a mentalikőrt, és még forrón megkenjük vele a muffinokat. Egy-egy rózsát szúrunk a muffinokra, és megszórjuk a felaprított pisztáciával. Tipp:A máz hamar megkeményedik, ezért a díszítést (pisztácia, cukorrózsa) rögtön a máz felkenése után végezzük!
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
3 dl tejszínes tej
10 dkg cukor
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
19 dkg porcukor
6 evőkanál mentalikőr
(12 db cukorrózsa)
pisztácia
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat), a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. Megolvasztjuk a zsiradékot, hozzákeverjük a kissé felvert tojást, a tejet és a cukrot. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a masszához keverjük. Darabokra törjük a csokoládét, és a tésztához adjuk. A muffinformákba elosztjuk a tésztát. 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben simára keverjük a porcukrot és a mentalikőrt, és még forrón megkenjük vele a muffinokat. Egy-egy rózsát szúrunk a muffinokra, és megszórjuk a felaprított pisztáciával. Tipp:A máz hamar megkeményedik, ezért a díszítést (pisztácia, cukorrózsa) rögtön a máz felkenése után végezzük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése