2007. november 20., kedd

Diós muffin

Diós muffin
Hozzávalók: (12-14 db)
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
1 db citrom, 1 db narancs reszelt héja
1/4 kávéskanál őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
17,5 dkg margarin
17,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kikenjük vajjal, és kilisztezzük. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, dióval és a fűszerekkel. A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként kikeverjük a tojásokkal is. A lisztes keveréket hozzákeverjük a tojásos keverékhez. A kész masszát kanállal vagy habzsákkal a formákba töltjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük. A tésztába mehet egy kis meggy is.Díszíthetjük mázzal is: felolvasztjuk a tortabevonót és megmártjuk benne a süti tetejét. Meg lehet szórni apróra vágott pisztáciával, mandula forgáccsal, kókuszreszelékkel stb.

Nincsenek megjegyzések: