2007. november 20., kedd

Mazsolás muffin

Mazsolás muffin
Hozzávalók:
2 dl mazsola,
1 citrom reszelt héja,
16 dkg sima liszt,
12 dkg vaj, 10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
2 tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
1 evőkanál tejfel,
1 evőkanál rum.

Elkészítés:
A mazsolát a citromhéjjal és kevés liszttel összekeverjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, kicsit habosra keverjük, beledolgozzuk a lisztet és a lisztben elkevert sütőport, a tejfelt, a rumot és a mazsolát. 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 percig tűpróbáig sül. Ezt a tésztát lehet sütni apróra tördelt étcsokoládéval, kandírozott gyümülccsel, aszalt szilvával vagy apróra vágott friss és befőtt gyümölccsel is.

Nincsenek megjegyzések: