2007. november 20., kedd

Tarka muffin

Tarka muffin
Hozzávalók:
- Világos tésztához:
13dkg liszt,
8 dkg cukor,
½ csomag vaníliás cukor,
½ csomag sütőpor,
¼ tk só,
egy jó késhegynyi szódabikarbóna,
3 dkg olvasztott langyos vaj,
1 tojás
1dl tej
- Sötét tésztához:
12dkg liszt,
8 dkg cukor,
½ csomag vaníliás cukor,
½ csomag sütőpor,
¼ tk só,
egy jó késhegynyi szódabikarbóna,
1 púpos evőkanál kakaópor
3 dkg olvasztott langyos vaj,
1 tojás,
fél narancs reszelt héja (citrom is jó)
1dl tej

Elkészítés:
Mindkét tésztánál külön összekeverjük a száraz hozzávalókat (lista eleje a vajig), majd a vaj és a tojás keverékét és a többit hozzákeverjük (éppen csak annyira, hogy átnedvesedjen a massza). Kikenjük a muffin sütőt és a két masszát váltakozva belekanalazzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon készítjük. A tetejére lehet olvasztott csokit csurgatni, de anélkül is fincsi.

Nincsenek megjegyzések: