Lekváros muffin
Hozzávalók:
½ csésze vaj vagy margarin
½ cukor
1 tojás
1 ½ csésze liszt
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ csésze tej
½ csésze darált dió (nem fontos)
lekvár (amilyet szeretsz)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig sütjük. Még forrón megkenjük a tetejét vajjal.
Hozzávalók:
½ csésze vaj vagy margarin
½ cukor
1 tojás
1 ½ csésze liszt
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ csésze tej
½ csésze darált dió (nem fontos)
lekvár (amilyet szeretsz)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig sütjük. Még forrón megkenjük a tetejét vajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése