2007. november 20., kedd

Mogyorós-csokis muffin

Mogyorós-csokis muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4,5 dkg kakaópor (!nem instant!)
½ teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
kb. 3 dl tej
1 tojás
30 dkg cukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vanília aroma
17 dkg apróra vágott csokoládé
9 dkg apróra vágott mogyoró
12-15 egész mandula
kb. 4 evőkanál cukor

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát és az olajat. Belekeverjük (kis adagokban) a lisztes keveréket, végül a mogyorót és a csokoládét is. A formákat ¾-ig töltjük a tésztával, mindegyik muffin tetejére teszünk egy mandulát, és kicsit megszórjuk cukorral. 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: