2007. november 20., kedd

Szőlős muffin

Szőlős muffin
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
2 evőkanál diétás margarin
1 evőkanál cukor
2 tojás
1 csomag vaniliás cukor
½ teáskanál fahéj
1,5 dl zsírszegény (fölözött) tej
15 dkg kis szemű szőlő

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a vaniliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, jól elkeverjük. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: