2007. november 20., kedd

Gesztenyés muffin

Gesztenyés muffin
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki,
25 dkg gesztenyepüré,
10 dkg puha vaj,
2 evőkanál rum,
2 ek sárgabaracklekvár,
5 dkg cukor,
3 tojás,
1 csipet só,
5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
a tetejére tejszínhab és őrölt fahéj

Elkészítés:

Étcsokit felolvasztani gőz fölött, ha kihűlt, akkor összekeverni a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, meg a tojások sárgájával, a gesztenyével, aztán a tojás fehérjéből a sóval habot verni és a sütőporral összekevert liszttel meg a gesztenyés keverékkel összekeverni. Elöször csak a hab negyedével a gesztenyés masszához, majd a többivel + a liszttel keverjük össze. 30-35 perc alatt megsülnek, 175 fokos sütő. Ha kihűltek a tetejére tejszínhabot, teszünk.

Nincsenek megjegyzések: