2007. november 20., kedd

Márványos csokis-narancsos muffin

Márványos csokis-narancsos muffin
Hozzávalók: (16-18 db)
30 dkg liszt
2-3 teáskanál sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojás
2 evőkanál kakaópor (nem instant, hanem olyan igazi, sötét) elkeverve simára vízzel, míg sűrű, krémes állaga lesz
1 narancs reszelt héja
1 ek. narancslé
+ esetleg tábla finom étcsoki, kb. 1x1 cm-es kockákra vágva

Elkészítés:
Keverőgéppel habosra keverjük a margarint, cukrot, a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. Osszuk ketté a masszát, az egyik felébe kavarjuk bele a kakaómasszát (+esetleges csoki kockákat), másik felébe a narancshéjat meg a narancslét (ha nagyon extrák akarunk lenni, némi kandírozott narancshéj is jöhet). Ezután a kétféle tésztát márványosan összekeverjük, és a formákba kanalazzuk. A lényeg, hogy miután már márványos, inkább csak mintegy szaggassuk ki, hogy a márványosság megmaradjon. Aztán 180 C-on 15-20 percig süssük. (Onnan lehet tudni, hogy jó-e már, hogy ha a beleszúrt tű szárazon jön ki.)

Nincsenek megjegyzések: