2007. november 20., kedd

Csokis-diós muffin

Csokis-diós muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4, 5 dkg kakaópor (nem instant)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
300 ml tej
1 tojás
30 dkg cukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliáscukor)
17 dkg felaprított csoki
9 dkg felaprított dióbél
12-15 db egész szem mandula
kb. 4 evőkanál cukor

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást a cukorral, a tejjel, a vaníliával és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit. A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba szúrunk egy mandulát és megszórjuk cukorral. Sütés a szokásos módon.

Nincsenek megjegyzések: