2007. november 20., kedd

Duplán csokis muffin

Duplán csokis muffin
Hozzávalók:
¼ csésze vaj vagy margarin
1/3 csésze + 2 evőkanál cukor
2 tojás
¾ csésze tej
1 teáskanál mandula aroma
1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
1 ½ csésze liszt
½ csésze kakaópor (nem instant!)
1 evőkanál sütőpor
¼ teáskanál só
½ csésze (étcsokis) tortadara

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük, amíg a vaj lágy lesz. Jól elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a manula- és a vanília aromát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, épp csak addig keverjük, míg jól összekeveredik a kettő. Végül belekeverjük a tortadarát. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 15-20 percig sütjük. (tűpróba!) Tipp:Próbáljuk ki reggelire: tálaljuk melegen egy kis vajjal megkenve!

Nincsenek megjegyzések: