2007. november 20., kedd

Gyümölcsjoghurtos muffin

Gyümölcsjoghurtos muffin
Hozzávalók: (12db)
12 dkg teljes kiőrlésű liszt (ha nincs mehet az egész finomlisztből)
14 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília, fahéj)
6 dkg apróra vágott csokoládé, stb.
25 dkg friss gyümölcs vagy befőtt
1 tojás
14 dkg barna cukor
0,8 dl növényi olaj vagy 12, 5 dkg puha vaj vagy margarin
2,8 dl gyümölcsjoghurt (én erdeit használtam)

Elkészítés:
A sütőformához zsiradék vagy 12 db sütőpapír formaA sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, mogyoróval illetve mazsolával, aszalt gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal. Megtisztítjuk és fölaprítjuk a gyümölcsöt. Ha befőttet használunk, csöpögtessük le, majd vágjuk azt is kisebb darabokra. Egy másik edényben könnyedén felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a zsiradékot, a joghurtot, majd alaposan elkeverjük. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is. A tésztát azonnal a sütőformába adagoljuk, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on) 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: