2007. november 20., kedd

Sajtos-hagymás muffin

Sajtos-hagymás muffin
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csésze pirított hagyma (apróra vágott!)
1 csésze tej
¾ csésze durvára reszelt (cheddar) sajt
2 (nagy) tojás
3 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál hagymasó (szerintem a hagymakrém is jó...)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk. (vagy papírral kibéleljük) Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót. (Az angol recept szerint csak addig kell keverni, amíg éppen átnedvesednek a száraz hozzávalók...) A masszát a formákba kanalazzuk (2/3-ig!), majd 15-18 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: