2007. november 24., szombat

Északi csirkeaprólék leves [leves]

Északi csirkeaprólék leves
Hozzávalók:
4 személyre, 1csomag csirkeaprólék, 350 g vegyes leveszöldség, 80 g magozott aszalt szilva, 1-2 db mokkacukor, citromlé, só.

Elkészítés:
Az aszalt szilvát megmossuk, pár órát hideg vízbe áztatjuk. A leszürt szilvát apróra vágjuk, a levét félretesszük. A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, a szilvalével, és 1 l sózott vízben félpuhára főzzük.A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és vékony hasábokra vágjuk. A félig főtt aprólékot kicsontozzuk, a levét átszűrjük, majd a tiszta lébe visszatesszük a metéltre vágott húst, a zöldségeket és az aszalt szilvát. Citromlével és cukorral ízesítve készre főzzük, és fórron tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: