2007. november 24., szombat

Pandúrleves [leves]

Pandúrleves
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre: Lebbencstészta: 1 tojás, 1 mokkáskanál só, 150 g finomliszt, 50 g zsír (lehet mangalica) Leves: 40 g füstölt szalonna, 40 g vöröshagyma, 150 g borjúlapocka szürkemarhából, édes-nemes pirospaprika, só, 2 gerezd fokhagyma, 50 g gomba, 50 ml száraz vörösbor, tejföl.


Elkészítés:
A lebbencstésztát előző nap meggyúrjuk, hogy kellően megszikkadjon, kiszáradjon. A tojást a sóval elkeverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk, liszttel meghintjük, és száradni hagyjuk. Másnap kb. 3x3 cm-es szabálytalan alakú darabokra tördeljük, majd a zsíron aranysárgára pirítjuk. A végén majd a levesbe fogjuk főzni. Elkészítjük a levest: a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a fölaprított vöröshagymát és a megmosott, 2x2 cm-es darabokra vágott borjúlapockát. Fedő alatt pároljuk, amíg saját levét el nem fövi. Meghintjük a pirospaprikával, sóval, összetört fokhagymát hozzáadjuk, és felöntjük vízzel, úgy hogy teljesen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát és felöntjük a vörösborral. Most tesszük hozzá a lebbencstésztát, és együtt készre főzzük. Tálaláskor tejföllel és egy karika zöld csípős paprikával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: