2007. november 24., szombat

Jászsági csirkeleves [leves]

Jászsági csirkeleves
Hozzávalók:
Csirkeaprólék, csirkezúza, és máj, babérlevél, só, bors, majoránna, fokhagyma, olaj, liszt, tej, tejföl, tojás, petrezselyemzöld


Elkészítés:
A csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntjük és a levessel összeforraljuk.A tojásból és a lisztből galuskát keverünk,beletesszük az apróra vágott májat és a petrezselymet, zúzott fokhagymával, kevés morzsolt majoránnával ízesítjük és beleszaggatjuk a levesbe. Tejfölre tálaljuk, ecetet adunk mellé. Ez a leves a Jászságban hagyományos lakodalmi fogás, gyakran még napjainkban is.

Nincsenek megjegyzések: