2007. november 24., szombat

Gombás korhelyleves [leves]

Gombás korhelyleves
Hozzávalók:
4 személyre, 250 g füstölt hús, 100 g füstölt kolbász, 400 g savanyú káposzta, 100 g gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 40 g liszt, 1 pohár tejföl, 3 ek. olaj, őrölt bors, pirospaprika, só


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával megszórjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk. Világos rántást készítünk, és a levest besűrítjük. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még jól össze forraljuk.Tűzfórron tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések: