2007. november 24., szombat

Libaaprólékleves [leves]

Libaaprólékleves
Hozzávalók:
4 személyre: 1csomag libaaprólék, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1/4 zeller, 1/2 karalábé, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, egész bors, gyömbér, só


Elkészítés:
A libaaprólékot megtisztíjuk,megmossuk, 2 l hideg vízbe feltesszük főni, ha a víz felforrt, szűrőkanállal a tetején lévő habot leszedjük. A megtisztított, megmosott, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, karalábéval, zöldpetrezselyemmel bezöldségeljük, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, borssal, gyömbérrel fűszerezzük, és a libaaprólék puhulásáig lassú tűzön főzzük. A tűzről levéve néhány percig pihentetjük, majd finom szűrőn keresztül leszűrjük. Közben kifőzzük a levestésztát. A levesestálba tesszük a feldarabolt zöldségeket, a külön kifőzött levestésztát, az aprólékot és rámerjük a tűzforró levest.

Nincsenek megjegyzések: