2007. november 24., szombat

Fokhagymás csirkeleves [leves]

Fokhagymás csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 1db nyers grillcsirke, 40 ml olaj, 8 gerezd fokhagyma, 20 g liszt, 1 pohár tejföl, petrezselyemzöld, fehér bors, só.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és négy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajon mindkét oldalán jól átpirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel, és puhára főzzük.A megtisztított fokhagymát a fokhagymaprésen átnyomjuk, és hozzáadjuk a csirkeleveshez. Amikor a hús megpuhult, a levesből kiszedjük, kicsontozzuk, kis kockákra vágva visszatesszük a levesbe. Tejfölös habarással süritjük, összeforraljuk. Tálaláskor a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: