2007. november 24., szombat

Kukoricás csirkeleves [leves]

Kukoricás csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 1csomag csirkeaprólék, 2 ek. szárnyas esszencia, 250 g morzsolt kukorica, 100 ml tejszín, 15 g kukoricaliszt, petrezselyemzöld, 10 g cukor, só, őrölt fehér bors.


Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk és fazékba tesszük. Ráöntünk kb. 1 l vizet, sózzuk, ízesítjük őrölt fehér borssal és az esszenciával, lassú tűzön félpuhára főzzük. Majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, a cukrot, és tovább főzzük. A kukoricalisztet simára keverjük a tejszínnel és a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd behabarjuk a levest. Még egyszer felforraljuk és tűzfórron tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: