2007. november 24., szombat

Kimélő csirkegombócleves [leves]

Kimélő csirkegombócleves
Hozzávalók:
4 személyre: 500 g csirkemell, 350 g vegyes zöldség, 1 db vöröshagyma, 1gerezd fokhagyma, 2 ek. szárnyas esszencia, egész bors, 2 db zsemle, petrezselyemzöld, 2 db tojás, 250 g burgonya, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, metélőhagyma, őrölt bors, só


Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemellcsonttal, egész vöröshagymával 1500 ml hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát,esszenciát, az egész borsot, és 40 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a megtisztított, kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, és készre főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával

Nincsenek megjegyzések: