2007. november 24., szombat

Fokhagymakrémleves [leves]

Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
1 egész fej fokhagyma 2-3 evőkanál olaj, v. vaj Másfél csapott evőkanál liszt Másfél liter víz !!! 3 dl főzőtejszín só, bors, kakukkfű, szerecsendió 1 csokor petrezselyem 5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt Pirított fűszeres zsemlekocka

Elkészítés:
A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk. Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések: