2007. november 24., szombat

Mazsolás füstölt csirkeleves [leves]

Mazsolás füstölt csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 1db füstölt csirkemell, 50 g mazsola, 1 pohár tejföl, 1/2 limett leve, őrölt babérlevél, petrezselyemzöld, 1 db mokkacukor, só


Elkészítés:
A hideg vízbe pár órán át, áztatott füstölt csirkemellet fazékba tesszük és 1 l vizet öntünk rá. Takarék lángon puhára főzzük.A főtt húst kiszedjük, vékony csíkokra vágjuk és visszatesszük a levébe. Hozzáadjuk a megmosott, mazsolát, az őrölt babérlevelet, mokkacukrot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, limettlevet és felforraljuk, ha szükséges akkor sózzuk. A tejfölt hozzáadjuk, de már nem forraljuk, azonnal csészékbe tálaljuk. Egyszerüen elkészithető, finom, pikáns leves.

Nincsenek megjegyzések: