2007. november 24., szombat

Karfiolos csirkeleves [leves]

Karfiolos csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 300 g csirkenyak, 2 ek. szárnyas esszencia, 300 g karfiol, 1 pohár tejföl, 25 g vaj, 20 g liszt, petrezselyemzöld, őrölt fenyőmag, só, őrölt bors.


Elkészítés:
A csirkenyakat megtisztítjuk, megmossuk, majd feldaraboljuk. Fazékba 1 l vizet teszünk, hozzáadjuk a csirkenyakat, az esszenciát, sót, és a borsot, és kb. 25 percig főzzük. Közben a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és meleg vízben többször átmossuk, majd a leveshez adjuk és puhára főzzük.Vajas rántást készitünk, majd berántjuk vele a levest. Ízesítjük az őrölt fenyőmaggal, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, végül belekeverjük a tejfölt és jól összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: