2007. november 24., szombat

Gyöngytyúkleves [leves]

Gyöngytyúkleves
Hozzávalók:
4 személyre 1 db gyöngytyúk, 200 g sárgarépa, 200 g petrezselyemgyökér, 1-1 db zellergumó, karalábé, vöröshagyma ,zöldpaprika, paradicsom, gomba, petrezselyemzöld, 3 ek. esszencia, egészbors,só, 80 g levestészta (ludgége v. finommetélt)


Elkészítés:
A jól megtisztított, megmosott fiatal gyöngytyúkot hidegvízbe feltesszük főni. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez. Fűszerezzük és készre főzzük, majd óvatosan átszürjük. Tálaláskor a gyöngytyúkot negyedekbe daraboljuk, levestálba helyezzük, a zöldséggel és a kifőzött tésztával együtt. Rámerjük a forró levest, és tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: