2007. november 24., szombat

Mangoldos csirkeaprólék leves [leves]

Mangoldos csirkeaprólék leves
Hozzávalók:
4 személyre: 1 csomag csirkeaprólék, 500 g mangoldszár, 2 ek. szárnyas esszencia, 50 g vaj, 25 g liszt, 1 pohár tejszín, 1 tojássárgája, só, 30 g cukor, a galuskához 1 tojás, liszt, só.


Elkészítés:
A megtisztított, megmosott darabokra vágott mangoldszárat fazékba tesszük és felöntjük l,2 liter hideg vízzel. A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot hozzátéve, sóval, esszenciával, cukorral puhára főzzük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük a levest, és belefőzzük a galuskákat, jól összeforraljuk. Tálban simára keverjük a tejszínt a tojássárgájával, és állandóan kevergetve öntjük rá a forró levest, óvatosan nehogy a tojás összefusson.

Nincsenek megjegyzések: