2007. november 24., szombat

Normand tengerészfazék [leves]

Normand tengerészfazék
Hozzávalók:
4 személyre: 35 dkg tengerihal filé, ˝ citrom leve, 10 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1 dl almabor, babérlevél, só, fehérbors, 10 dkg apró kagyló, 10 dkg tengeri rák, 2 cl calvados, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld


Elkészítés:
A halfilét felengedjük, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével és állni hagyjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, negyedekbe vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és forró olajon 10 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, felforraljuk, beletesszük a kockára vágott halfilét és a babérlevelet. 10 percig pároljuk, hozzáadjuk a kagylót, rákot, sózzuk, borsozzuk és még kb. 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és beleöntjük a calvadosszal és tojássárgájával összekevert tejfölt. Visszatesszük melegedni, de már nem forraljuk fel. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Nincsenek megjegyzések: