2007. november 24., szombat

Kagyló krémleves [leves]

Kagyló krémleves
Hozzávalók:
4 személyre: 2 db póréhagyma, 2 doboz kagylókonzerv, 150 g burgonya, 50 g vaj, 2 db tojássárgája, ˝ citrom leve, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, só, bors


Elkészítés:
A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük. Ha megfőtt turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad). Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk

Nincsenek megjegyzések: