2007. november 24., szombat

Kolbászos zöldségleves fűszeresen [leves]

Kolbászos zöldségleves fűszeresen
Hozzávalók:
4 személyre: 300 g füstölt kolbász, 200 g paradicsom, 200 g zöldborsó konzerv, 30 g vaj, 1 l húsleves vagy leveskockából készített leves, 100 g csemege kukorica konzerv, 50 g vöröshagyma, só, őrölt bors, csípős fűszerkeverék


Elkészítés:
A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levét meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd húslevessel felengedjük, - ha szükséges sózzuk - és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk

Nincsenek megjegyzések: