2007. november 24., szombat

Hideg joghurtleves rucolával [leves]

Hideg joghurtleves rucolával
Hozzávalók:
4 személyre: 100 g mogyoróhagyma, fél uborka, 300 ml húsleves, késhegynyi sáfrány, 20 g vaj, só, 100 ml vermut, 1,5 csomag rucola, 400 g joghurt, 100 ml tejszín, bors, szerecsendió, 100 g koktélparadicsom


Elkészítés:
A mogyoróhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk. A levest a sáfránnyal felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről. A hagymát megpároljuk a forró vajon, hozzáadjuk az uborkát és 2 percig pároljuk. Felöntjük a vermuttal, majd erős tűzön kb. 5 percig forraljuk. Végül hozzáöntjük a levest és gyenge tűzön 15 percig főzzük. A rucolát megmossuk, lecsípjük a szárát, néhány levelet félreteszünk a díszítésnek, a maradékot a levesbe tesszük és az egészet pürévé törjük. A levest hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a joghurtot és a tejszínt. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Megmossuk, szárazra töröljük és négybe vágjuk a koktélparadicsomot. A joghurtlevest tányérakba merjük, a félretett rucolával, paradicsommal és tejszínnel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: