2007. november 24., szombat

Libaleves lúdgégével [leves]


Libaleves lúdgégével
Hozzávalók:
4 személyre: 1db libacomb, 500 g líbaaprólék, 80 g lúdgégetészta, 150 g sárgarépa, 100 g fehérrépa, 1 cikk zeller, 1 cikk karalábé, 1 cikk kelkáposzta, 100 g karfiol, 2 db csiperkegomba, 100 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, metélőhagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, egész bors, sáfrány, só.


Elkészítés:
A megtisztított libahúsokat hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszürjük, majd hozzáadjuk a fűszereket. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, paprikát, paradicsomot, kelkáposztát. Lassú tűzön, főzzük , amikor a hús már majdnem puha akkor beletesszük a karfiolt, zöldborsót és a szeletekre vágott gombát. Végül belefőzzük a gégetésztát. Tálalás előtt a húst lefejtjük a csontokról, a zöldségeket pedig felszeleteljük. Forrón tálaljuk, a leves tetejét megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával.

Nincsenek megjegyzések: