Hozzávalók:
Leveshez: 3 dl tejszín, 3 dl tej, 3 ágacska rozmaring, 15 dkg fehércsoki, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék A gyümölcsnyárshoz: kb 30 dkg vegyes-gyümölcs, néhány szál rozmaring, igény szerint karamelizált cukor a gyümölcsök lecsepegtetéséhez. A gyümölcsök megkenéséhez fél citrom leve
Elkészítés:
A tejszínt a tej felével és a rozmaringágacskákkal felforraljuk. a többi tejet az étkezési keményítővel simára dolgozzuk és folytonos kevergetés mellett a rozmaringos tejbe csurgatjuk.Néhány perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg a csoki teljesen elolvad benne. Lefedve hűlni hagyjuk. A gyümölcsnyárshoz a gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és nyársra fűzzük. Citrom levével kicsit megkenjük őket, hogy ne barnuljanak meg. Ízlés szerint karamelizált cukorral lecsepegtetjük. A langyosra hűlt levesből a rozmaringot kiszedjük, a levest csészékbe merjük, mézeskalács fűszerkeverékkel megszórjuk, a gyümölcsnyárssal tálaljuk.
A tejszínt a tej felével és a rozmaringágacskákkal felforraljuk. a többi tejet az étkezési keményítővel simára dolgozzuk és folytonos kevergetés mellett a rozmaringos tejbe csurgatjuk.Néhány perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg a csoki teljesen elolvad benne. Lefedve hűlni hagyjuk. A gyümölcsnyárshoz a gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és nyársra fűzzük. Citrom levével kicsit megkenjük őket, hogy ne barnuljanak meg. Ízlés szerint karamelizált cukorral lecsepegtetjük. A langyosra hűlt levesből a rozmaringot kiszedjük, a levest csészékbe merjük, mézeskalács fűszerkeverékkel megszórjuk, a gyümölcsnyárssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése