2007. november 24., szombat

Kínai csirkeleves [leves]

Kínai csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 300 g csirkemellfilé, 20 g vaj, 2 ek. szárnyas esszencia, 100 g főtt sonka, 100 g zöldborsó, 1 doboz kínai gombafej, 50 ml száraz fehérbor, pár csepp konyak, só, őrölt fehér bors


Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony, keskeny csíkokra vágjuk. Fazékba beletesszük a vajat és elősütjük a csirkemell csikokat, felengejük kb. 1 l vízzel. Fűszerezük az esszenciával, sóval, borssal és lassú tűzön főzzük.A leöblitett gombakonzervet a zöldborsóval együtt a leveshez adjuk és a közben metéltre vágott főtt sonkát is. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a fehérbort, konyakot és tűzfórron csészékben tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: