2007. november 24., szombat

Fokhagymaleves magyar módra [leves]

Fokhagymaleves magyar módra
Hozzávalók:
Levesalaphoz:1/2dl olaj, 2 evőkanál finomliszt,2 fej fokhagyma zuzva, ételizesitő, őrölt pirospaprika. Petrezselyem és zellerzöld, 1db paprika, 1db paradicsom. Levesbetét:1db zsemle,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa,1 db tojás sok-sok vágott petrezselyem bors, vegeta. Szükség esetén kevés viz.


Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készitünk. Beletesszük a zuzott fokhagymákat és az őrölt pirospaprikát.Felengedjük kb 1 1/2 dl vizzel, felforraljuk.Ízesitjük borssal, vegetával,paradicsommal paprikával és az összekötözött petrezselyem és zellerzölddel. 30 percig főzzük .A végén kiszedjük a zöldségféleségeket. Levesbetét:Vizben áztatott zsemlét kinyomkodjuk tálbatesszük beleütjük a tojást,Ízesitjük vegetával,borssal és sok petrezselyemmel.A végén megszórjuk liszttel és zsemlemorzsával össze- dolgozzuk ha kell kevés vizzel lazitjuk, hogy formálható masszát kapjuk belőle.A végén apró golyókat formálva a levesbe belefőzzük./pár perc./ A leves tetejére friss aprított petrezselyem kerül.

Nincsenek megjegyzések: